Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Λίγα Λόγια Για Μένα...

                                             Η πορεία της επαγγελματικής μου ζωής σε μια σελίδα...
 
       Με καταγωγή από τα Χανιά Κρήτης και τον Πτελεό Μαγνησίας, μεγαλωμένη από στρατιωτική οικογένεια ταξίδεψα σε αρκετά μέρη γνωρίζοντας πολιτισμούς και παίρνοντας πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα, εμπειρίες και γνωριμίες οι οποίες ήτανε πάντα μια θαυμάσια ευκαιρία και βοήθεια ώστε να διευρύνουν την αντίληψη και τον τρόπο ζωής μου.
     Αποφάσισα να ασχοληθώ με τη ψυχολογία σε ηλικία 17 ετών λόγω της έντονης ενσυναίσθησης και αλτρουισμού που έγιναν κομμάτια της προσωπικότητας μου.

Σπουδές ~ Εθελοντισμός ~ Πρακτική

     Παράλληλα με τις σπουδές ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υπήρξα ενεργή εθελόντρια σε πολλές δομές όπως το Γραφείο Διασύνδεσης Αριστοτελείου, Φυλακές Διαβατών, Σχολή Τυφλών. Παράλληλα με τις σπουδές έκανα τη πρακτική μου στο ΚΕ.Σ.Α.Υ. (Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας) στο τομέα της τηλεφωνικής υποστήριξης και έρευνας.
     Μετά το πέρας των κύριων σπουδών έχοντας κάνει έναρξη ως ψυχολόγος και κατέχοντας την άδεια ασκήσεων ψυχολόγων, κέρδισα υποτροφία στο Teesside University στο τμήμα της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, αποκτώντας σφαιρικές γνώσεις στον τομέα υγείας.
     Οι επόμενες σπουδές συνεχίστηκαν στο τμήμα της Νομικής Αριστοτελείου σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και το τμήμα της Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου San Diego California, με θέμα «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΥ»λόγω του ενδιαφέροντος μου για περαιτέρω εμβάθυνση στον τομέα του Ποινικού, Εγκληματολογίας και Σωφρονιστικής.
     Από τον Σεπτέμβρη του 2014 ανήκω στο επιστημονικό προσωπικό στη σχολή Ιατρικής του Α.Π.Θ. στο τμήμα της Ιατροδικαστικής, στον τομέα της ψυχολογικής στήριξης. Παράλληλα με τις παροχές ψυχολογικής στήριξης συμβάλλω σε μεταπτυχιακή έρευνα στην ίδια σχολή στον τμήμα της Βιοηθικής η οποία θα δημοσιευτεί στα μέσα του 2015 από επιστημονικά ιατρικά περιοδικά.
     Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών συμμετέχω σε εκπαιδεύσεις με το συγκεκριμένο αντικείμενο, καθώς επίσης και σε εκπαιδεύσεις με θέμα τις ψυχολογικές πρώτες βοήθειες. 

 Συνεργασίες
     Ανά τα χρόνια, υπήρξα επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορα κέντρα όπως στον «Ψυχιατρικό ξενώνα ΕΔΕΜ» στα Χανιά Κρήτης, στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Οικογένεια και Παιδί», στο «Δίκτυο Ανταλλαγής Υπηρεσιών και Προϊόντων Καλαμαριάς», σε κάποιους εκ των οποίον είμαι έως σήμερα ενεργό μέλος.

     Από το Σεπτέμβρη του 2015 άρχισα συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς στο τμήμα της Συμβουλευτικής ως επιστημονικός συνεργάτης διατηρώντας σε εβδομαδιαία βάση συνεδρίες στα κεντρικά τους και ομάδες στήριξης γονέων στα σχολεία όπου συνεργάζεται ο Δήμος. 

      Οι επιστημονικές συνεργασίες συνεχίζονται με κάρτες υγείας, το κέντρο Λογοθεραπείας «Παιδί & Οικογένεια», με ιδιωτικές δομές απεξάρτησης, με τα γυμναστήρια «Aqua» και «Transformers» καθώς και τον Παιδότοπο «Magic Land» στα Ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

     Αρθρογραφώ σε 2 περιοδικά και κάθε χρόνο οργανώνω ενημερωτικά σεμινάρια σε διάφορους φορείς όπως ο «Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης», «Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», στη διασωστική ομάδα «Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης».




     "Σε πιο προσωπικό επίπεδο διατηρώ γραφείο από το 2014 στην οδό Β. Όλγας 148 όπου πραγματοποιούνται οι ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες. Παράλληλα με τις ατομικές συνεδρίες συντονίζω στον ίδιο χώρο ομάδες στήριξης (με διαφορετικό θέμα η κάθε μια) σε μηνιαία ή εβδομαδιαία βάση."  




Ο λόγος
     Μετά τα τόσα χρόνια (από το 2000), έχοντας παρατηρήσει τόσο στενά τους ανθρώπους μέσω των σπουδών, τις φιλίες, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη δουλειά, διαισθάνομαι ότι παρά την μοναδικότητα μας και τις διαφορετικές ανάγκες που μπορεί να έχει ο καθένας χωριστά, η αναζήτηση για αγάπη, ηρεμία, ισορροπία, συντροφικότητα είναι κάποια από τα θέματα που ψάχνουν όλοι να βρουν στις ζωές τους.
     Προσπαθώ να είμαι δίπλα σε όποιον αποφασίσει να βρει τα λάθη του, να κρατηθεί από κάπου και να διορθώσει την λανθασμένη πορεία των επιλογών στη ζωή του.

Νοιώθουμε «έτσι» για κάποιον λόγο, λειτουργούμε με συγκεκριμένο τρόπο.. τι κάνουμε λάθος όμως;

     Μέσω του μοιράσματος, της συζήτησης, της ουσιαστικής κοινωνικής επαφής και του αληθινού ενδιαφέροντος από μεριάς μου είμαι δίπλα στους ανθρώπους που νιώθουν μόνοι, απόγνωση, μετανιωμένοι. και έτοιμοι να κάνουν μια αλλαγή προς το καλύτερο.



Ποτέ δεν είναι αργά να τα βρούμε με τον εαυτό μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σου μετράει...